500 Lekë është kartëmonedhë e emetuar nga Banka e Shqipërisë në vite të ndryshme.

EmetimetRedakto

Ndër emetimet e njohura janë ato në vitin 1947, 1949 dhe 1991, 1992, 1994, 1996(1997).

Emetimi i vitit 1947Redakto

PërshkrimiRedakto

Emetimi i vitit 1949Redakto

PërshkrimiRedakto

Emetimi i vitit 1991Redakto

PërshkrimiRedakto

Emetimi i vitit 1992Redakto

PërshkrimiRedakto

Emetimi i vitit 1994Redakto

PërshkrimiRedakto

Emetimet e viteve 1996(1997)Redakto

PërshkrimiRedakto

te gjitha ketolek janë hequr nga qarkullimi pervec atij te fundit me fytyren e ismail qemalit