Abdullah III es-Selim es-Sabah

Abdullah III Al-Salim Al-Sabah (1895 – 24 nëntor 1965) (Arabisht: عبد الله الثالث السالم الصباح‎‎) ishte Emiri i parë i Kujvatit dhe komandant i ushtrisë së Kuvajtit prej 29 janarit 1950 deri në vdekjen e tij. Ai ishte udhëheqësi i njëmbëdhjetë i dinastisë Al-Sabah në Kuvajt. Shejh Abdullahu vdiq dy vjetë pasi që pati sulm në zemër.

Shejh Abdullah Al-Salim Al-Sabah me Gamal Abdel Nasser gjatë vizitë së tij në Kajro në vitin 1962

JetaRedakto

ReferimetRedakto