Acidi sulfurik

komponim kimik

Acidi Sulfurik (me formulën kimike H2SO4) është lëng i dendur me ngjyrë të errët, ngjajshëm si të vajit. Ka peshë specifike 1,91 gati dy herë më të madhe se uji. Është një prej acideve më të forta inorganike, dhe është substancë dehidratuese d.m.th e absorbon ujin prej ajrit por edhe prej qelizave.

Struktura molekulare e Acidit Sulfurik

Kriprat e H2SO4Redakto

Prej acidit sulfurik fitohen dy lloje kriprash :

  • Bisulfate HNaSO4
  • Sulfate Na2SO4 , FeSO4 , MgSO4

Vetitë kimikeRedakto

1.Përmbajnë atomeHidrogjenit të cilat janë bartëse të vetive acidike.
2.Letrën e lakmusit e ngjyrosin me ngjyrë të kuqe.
3.Acidi sulfurik i holluar ka shije të thartë.

Lidhje të jashtmeRedakto