Afërdita përsëri në fshat

"Afërdita përsëri në fshat" është një roman i shkruar nga Sterjo Spasse. Në vitin 1938 Spasse përfundoi së shkruari romanin e dytë “Afërdita” që doli nga botimi në vitin 1943. Romani u përkthye edhe në rusisht e bullgarisht.[1]

Afërdita Skënderaj është një mësuese që punon në një fshat malor. Afërdita punon me vullnet dhe dëshirë të madhe për të përmirësuar gjendjen intelektuale të fshatarëve.

Në fund ajo ia del të shuajë mosmarrëveshjet ndërmjet dy fshatrave.

ReferimeRedakto

  1. ^ STERIO SPASE – Shkrimtari që nuk pushoi së shkruari gjithë jetën[lidhje e vdekur][lidhje e vdekur]