Ajça Ajsha Turan (lindi më 25 tetor 1992) është aktore turke. Nëna e saj është nga Sinopi, edhe pse familja e nënës së saj janë me origjinë turke të cilët kanë imigruar prej Selaniku, Greqi (për shkak të luftës). Babai i saj është me prejardhje turke, nga Kastamonu. Ajo ka studiuar në Universitetin e Stambollit.[2][3][4][5][6]

Ajça Ajsha Turan
Informacione personale
Vendlindja Sinop, Turqi
Role të shquar Merjem Akça
Filma & seriale 
 shquar
Merjem
Kombësia Turke[1]

FilmografiaRedakto

Filmat
Viti Titulli Roli Shënimet
2015 Sevimli Tehlikeli Zelish Roli kryesor
Serialet
2013 Dinle Sevgili Gylfem Personazh mbështetës
2014-2015 Karagül Ada Roli kryesor
2016 Altınsoylar Burxhu Gynebakan Roli kryesor
2017-2018 Merjem Merjem Akça Sargun Roli kryesor
2018-2019 Mbrojtësi Lejla Sanxhak Roli kryesor, Netflix
2020 Zemheri Firuze Roli kryesor
2020- Arıza Halide Gyrkan Roli kryesor
2021 Menajerimi Ara Kendisi Roli mysafir
2021- Ada Masalı Haziran Roli kryesor

ReferimetRedakto

  1. ^ http://hayat.sozcu.com.tr/ayca-kamera-onunde-sinirlarim-var-33686/
  2. ^ https://www.ensonhaber.com/galeri/ayca-aysin-turan-bilinmeyenlerini-anlatti
  3. ^ http://hayat.sozcu.com.tr/ayca-kamera-onunde-sinirlarim-var-33686/
  4. ^ http://m.imdb.com/name/nm5645823/
  5. ^ http://biyografisi.blogspot.com/2014/10/ayca-aysin-turan-kimdir-yasi-boyu-kilosu-filmleri.html?m=1
  6. ^ http://www.ranini.tv/ozel/6471/2/gozleri-cocuk-maviliginde-bir-deniz-ayca-aysin-turan