Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Bosnjës dhe Hercegovinës

organizatë

Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Bosnjës dhe Hercegovinës ose Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine është themeluar në vitin 1951. Fillimishtë quhej "Shoqëria Shkencore e Bosnjës dhe Hercegovinës" (Naučno društvo Bosne i Hercegovine - NDBiH) e pas vitit 1966 riformulohet si Akademi e Shkencave dhe e Arteve e Bosnjës dhe Hercegovinës.

KryesiaRedakto

 • Bozhidar Matiq, kryetar;
 • Boshko Kuqanski, nënkryetar;
 • Sllobodan Lloga, nënkryetar;
 • Zijo Pashiq, sekretar gjeneral.

DepartamentetRedakto

 • Departamenti i shkencave shoqërore,
 • Departamenti i shkencave humane,
 • Departamenti i shkencave mjekësore,
 • Departamenti i shkencave matematike-natyrore,
 • Departamenti i shkencave teknike,
 • Departamenti i arteve,[2]

ReferimeRedakto

 1. ^ "ANUBIH members" (në anglisht). Academy of Sciences and Arts of Bosnia and Herzegovina. Arkivuar nga origjinali origjinali më 25 prill 2007. Marrë më 22 gusht 2009.
 2. ^ "Academy of Sciences and Arts of Bosnia and Herzegovina" (në anglisht). Arkivuar nga origjinali origjinali më 5 mars 2016. Marrë më 23 prill 2016.