Akarnania ( greqishtja e lashtë: Ακαρνανία ) është rajon perëndimor i Greqisë qendrore që shtrihet përgjatë detit Jon , në perëndim të Etolisë, me të cilën e ndan lumi Ahelous, në veri të Gjirit të Kalidonit, që është hyrja për në Gjirin e Korintit. Sot ajo formon pjesën perëndimore të njësisë rajonale të Etoli-Akarnania. Kryeqyteti dhe qyteti kryesor në kohët e lashta ishte Stratos . Ana veriore [1] e Akarnanisë konsiderohej pjesë e rajonit të Epirit .

Rajonet veriore të Greqisë së Lashtë

Referimet

Redakto
  1. ^ Adages III iv 1 deri IV ii 100 nga Desiderius Erasmus, 2005,