Akullorja

një ëmbëlsirë e ngrirë

Akullorja është ëmbëlsirë që zakonisht pregatitet nga uji ose qumështi duke u kombinuar me produkte tjera. Kjo ëmbëlsirë ruhet në temperatura të ulëta dhe konsumohet si duke qenë në temperaturë të tillë. Konsumimi i akullores zakonisht bëhet gjatë kohërave të ngrohta.

Akullore uji
Akullore Italiane
Akullore dredhëzash

Shih dhe këtëRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto