Alexander Payne

regjisor, producent dhe skenarist greko-amerikan

Regjisor nga ShBA-ja ishte kandidat për çmimin Golden Globe të vitit 2005 në kategorin regjia më e mirë si dhe së bashu me autorin Jim Taylor është kandiduar për kategorin e autorëve më të mirë të skenografis. Alexander Payne u kandidua me regjinë dhe skenarin e filmit Sideways.

Alexander Payne (2005)