Alice Cooper (lindur Vincent Damon Furnier, 4 shkurt 1948) është një këngëtarë amerikan shock rock, kompozitor, muzikant, karriera e të cilit përfshin pesë dekada. Me një shfaqje fazë do që të ketë gijotina, karrige elektrike, gjak të rreme, dhe kukulla fëmijë, ai është konsideruar nga tifozët dhe kolegët për të qenë "The Godfather i Shock Rock", Cooper ka tërhequr në mënyrë të barabartë nga filmat horror, variete koncertesh, gjithçka që ai bën e bën për të shokuar.

Alice Cooper
Informacione
LabelStraight, Warner Bros., Atlantic, MCA, Epic, Spitfire, Eagle, New West
Instrument(e)Vocals, guitar, harmonica