Alk

fshat në Shqipëri, në Qarkun e Lezhës

Alk është një fshat i vogël në komunën e Shenkoll ne Rrethin e LezhesShqipëri.

Alk

HistoriaRedakto

40 vjet më parë rreth lumit Mat e ndarë në dy pjesë Alk lënë një në rrethin e Lezhe dhe "të tjera në rrethin e Kurbinit (Kruje).

DemografiaRedakto

Ajo ka një popullsi prej rreth 100 banorë.

EkonomiaRedakto

Ekonomia është kryesisht bujqësore dhe mbarështimit të dele, kafshët dhe derra.

GjeografiaRedakto

Ajo është e vendosur në afërsi të lumit Mat. Është 3.5 kilometra nga deti Adriatik. Ajo ka një distancë prej 16 km nga Qarkut e Lezhe është 55.3 km te Qarkut te Tiranes.

Fshatna aferRedakto

  • Shenkoll
  • Tale
  • Tale 1
  • Tale 2
  • Grykë Lumi
  • Rrilë
  • Barbullojë
  • Gajush