Alqi Boshnjaku autor këngësh shumë i njohur shqiptar. Në fëmijëri ka qenë këngëtar në pallatin e pionerëve. Fillesat e tij si regjisor i ka me grupet amatore të shkollave të mesme “Qemal Stafa” dhe “Sami Frashëri”. Ka qenë regjisor i Estradës së Ushtarit dhe ka marrë pjesë si as/regjisor në disa filma si: “Emblema e Dikurshme”, etj. Ai ka qene gjithashtu edhe drejtues dhe inspirues i grupeve të para të muzikës moderne si: “Arting”, “Spirit Voice” etj. Alqi Boshnjaku u aksidentua në Durrës më 2 shtator 1998 dhe vdiq më 20 shtator 1998.


Tekstet e këngëve më të njohura të tij janë: Redakto

 • "Buzëqeshja jote jemi ne" – Anita Bitri & Gëzim Çela
 • "Mashtrim që nuk vret" – Rovena Stefa
 • "Fluturbardha jonë" – Mimoza Dhamo, Irma Gurakuqi, Kastriot Ago & Bahri Rustja
 • "Po të presim" – Gëzim Çela & Robert Aliaj
 • "Le ta dinë" – Françesk Radi & Ermira Babaliu
 • "Rozeta" – Viktor Tahiraj
 • "Miss Albania" – Arting
 • "Kështu e ka jeta" – Alma Bektashi
 • "Adoleshenca" – Lindita Matja
 • "Dua të shkoj me atë që dua" – Shirli Polena
 • "Herezia" – Françesk Radi
 • "Jam në moshë" – Rezart Mustafai
 • "Tre vëllezërit" – Robert Aliaj, Françesk Radi & Gramoz Burba
 • "Ndonse më do mua me të tjerë vallzon" – Kastriot Ago
 • "Mbi Mesdhe" – Spirit Voice
 • "Kam frikë nga dashuria" – Rovena Dilo
 • "Fuoristrada" – Spirit Voice
 • "Ti nuk më tradhëton" – Aleksandër Gjoka & Alma Bektashi
 • "Horizont" – Mira Konçi
 • "Mos u nxito, mos u gabo" – Anita Bitri
 • "Të sotmen jeto" – Mira Konçi
 • "Simfonia e nënës" – Sherif Merdani
 • "Emigranti" – Irma Libohova
 • "Ike me dallëndyshet" – Manjola Nallbani
 • "San Valentino" – Ledina Çelo
 • "Ne sportistët (E Kuqja, e kuqja do fitojë)" – Nertila Koka
 • "Emocion" – Aleksandër Gjoka
 • "Larg Urrejtjes" – Elsa Lila
 • "Pesha e fatit" – Aleksandër Gjoka, Manjola Nallbani & Viktor Tahiraj
 • "Puthja e parë" – Morena Reka & Arting
 • "Kënga e marinarit" – Ema Qazimi
 • "Fal" – Ledina Çelo
 • "Si banania" – Dashnor Diko
 • Enderroj - Arting