Muzika

Formë arti ushtruar nëpërmjet tingujve

Muzika është arti i shprehjes së ndjenjave dhe mendimeve me anë të tingujve. Elementet kryesore të muzikës janë toni (ku përfshihet: melodia dhe harmonia), ritmi (bashkë me konceptet e afërta që janë tempo, metri dhe artikulimi), dinamika, si dhe kualiteti zënor.

Muzika ka lindur shekuj me pare dhe ende eshte ne zhvillim. Ajo mund te paraqitet ne forma te ndryshme, pershembull: me ane te kendimit, me ane te veglave muzikore etj.

Shiko edhe...Redakto

  Ky artikull në lidhje me muzikën është i cunguar. Ju mund të ndihmoni duke e përmirësuar këtë artikull.