Hape menynë kryesore

Zhanri

kategoria e veprave krijuese bazuar në kriteret stilistike dhe / ose tematike

Zhanri paraqet nënndarje të gjinisë artistike, i cili përfshin vepra që dallohen nga disa veçori të caktuara të brendisë e të formës. Shembull zhanret letrare, zhanret e muzikës (e pikturës), zhanri i romanit, i poezisë etj.[1]

FilmaRedakto

Nga zhanret e filmit janë të njohur: komedi, dramë, aksion, triler, fantazi dhe filmi shkencoro-fiktiv.

SerialeRedakto

Nga zhanret e serialeve televizive janë të njohur: telenovela dhe anime.

MuzikëRedakto

Ky është kategorizimi i zhanreve kryesore të muzikës:

Llojet E MuzikëssRedakto

 • Acid
 • Acid Jazz
 • Acoustic
 • Alternative
 • Ballad
 • Black Metal
 • Blues
 • Classical
 • Classic Rock
 • Christian Rock
 • Christian Rap
 • Club
 • Club-House
 • Comedy
 • Country
 • Cult
 • Dance
 • Dance Hall
 • Death Metal
 • Dupstepi
 • Electronic
 • Ethnic
 • Funk
 • Gangsta Rap
 • Heavy Metal
 • Hip Hop
Llojet e muzikës shqipe

ReferencatRedakto

 1. ^ Fjalori Elektronik Shpjegues nga QEP

Shih edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

  Ky artikull në lidhje me muzikën është i cunguar. Ju mund të ndihmoni duke e përmirësuar këtë artikull.