Telenovela është një format novele të ekranizuara dhe zakonisht transmetohen si filma serik. Ekranizuesit më të dalluar të Novelave janë vendet latine të Amerikës Jugore, si Argjentina, Meksika, Kolumbia, Brazili, Kili, Venezuela etj...

Veçori e TV Novelave është se përmbajtja e saj emitohet në disa seri të cilat janë paraparë gjatë ekranizimit. Telenovelat zakonisht ndahen në 150 deri 250 pjesë varësisht prej përmbajtjes së novelës. Ndër telenovelat e shqiptuara më të dalluarat janë Tele-romanet, përmbajtja e tyre lidhet nga pjesa në pjesë.

Stacionet televizive që transmetojnë telenovelaRedakto

Kosovë dhe ShqipëriRedakto

Televizionet më të njohura nga Shqipëria dhe Kosova për transmetimin e telenovelave janë:

GjermaniRedakto

Nga televionet Gjermane më të njohura për transmetimin e telenovelave janë:

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto