Radio Televizioni 21 (shkurt RTV 21) është një kompani mediale me seli në Prishtinë, Kosovë, që përfshin një kanal televiziv, një radio dhe një faqe të internetit. U hap ne vitin 2001

Radio Televizioni 21
RTV21.png
Transmetimi i parë 11 maj 1998
Zotëruar nga Afërdita Saraçini
Florin Kelmendi
Formati 16:9
Slogani Burim i Pashterrshëm
Shteti Kosova Kosova
Gjuha Shqip
Zyrat qendrore Prishtinë, Kosovë
Televizione simotra 21 Plus
21 Popullore
21 Mix
21 Junior
21 Mix
21 Bussines
Faqja Web http://www.rtv21.tv

E themeluar si Radio 21 në internet më 21 shtator të vitit 2000 nga Afërdita Saraçini dhe bashkëshorti i saj, Florin Kelmendi, ky transmetues kishte program informativ 30 minutësh për ngjarjet në Kosovë gjatë luftës 1998-1999. Radio 21 përkohësisht ka transmetuar nga Shkupi gjatë bombardimeve të NATO-s (mars - qershor 1999) pasi stafi i saj u dëbua prej serbëve nga Kosova. Me mbarimin e luftës fillon ringjallja e këtij transmetuesi dhe me ndihmën e donacionet nga jashtë përpos radios lancohet edhe kanali televiziv kombëtar TV 21. RTV 21 transmeton 24 orë në rrjetin tokësor dhe atë satelitor në Amerikë dhe Evropë. Edhe Radio 21 transmeton 24 orë përmes valëve FM.

Lidhje të jashtmeRedakto