Ambrose Burnside

Ushtarak dhe politikan amerikan

Ambrose Everett Burnside lindi më 23 maj 1824Liberty, Indiana, vdiq më 13 shtator 1881Bristol, Rhode Island, ishte ushtarë, industrialist, dhe politikan amerikan. Ai ishte fëmija e katërt i Edghill dhe Pamela Brown Burnside, një familje me origjinë skoceze.

Foto e Ambrose Burnside nga Mateu Brady

Lufta civileRedakto

Burnside u bë një oficer në artileri në vitin 1847 dhe ka marrë pjesë në Luftën e Gjirit 1846-1848. Në vitin 1853, ai u shkarkua dhe u bë projektuesi armëve.

PolitikaRedakto

Nga viti 1866 deri më 1869, Burnside ishte guvernator në Rhode Island.

Lidhje të jashtmeRedakto