Anastas Plasari (Korçë, 1903 - Tiranë, 1982) ka qenë anëtar i Partisë Komuniste Rumune, ndër nismëtarët e grupeve të para komuniste shqiptare, drejtor i Teatrit Popullor pas çlirimit dhe Agjencisë Shqiptare të Filmave. U arrestua më 1946 si "agjent anglez, simpatizant social-demokrat dhe antijugosllav.[1] Është i ati i Aurel Plasarit.

Referime

Redakto
  1. ^ Roman jr., Toma (2019). "Anastas, o poveste balcanică! Distribuţie: Ana Pauker, Enver Hoxha, Tito, Stalin etc". istoriiincalcite.wordpress.com (në rumanisht).