Andranik Torosi Ozanian ose Antranig Ozanjan (Անդրանիկ Թորոսի Օզանյան, 1865 - 1927) është një aktivist politik dhe luftëtar, gjeneral-major armen, hero kombëtar i Armenisë.

Antranig Ozanjan

Bibliografia Redakto

  • The Armenian People from Ancient to Modern Times: Foreign Dominion to Statehood: edited by Richard G. Hovannisian.