Andrea Noli lindi në Francë me 25 gusht,1962. Në moshën pesëmbëdhjetë vjeçare, Andrea dhe nëna e saj jetonin në Greqi, ku ajo ka studiuar dhe vepruar për një kohë me Nastasia Papathanasiun. Nga aty ata shkuan në Argjentinë, ku Andrea filloi punën si modele. Duke qenë pothuajse nëntëmbëdhjetë vjet që udhëtojnë nëpër botë, ajo dhe nëna e saj u vendosën në Meksikë për të jetuar përgjithmonë.

Në vitin 1991, ajo vazhdoi karrierën e saj modelimit në vendin tonë, dhe kjo ishte në sajë të modelimit që lidh për të hyrë Televisa, auditioning për t'u bashkuar me grupin "Garibaldi". Jo ndalur atje, Luis de Llano e ftoi atë për t'u bashkuar me grupin muzikor "Tropicosas" me Eva Garbo dhe Maria de Souza. Në moshën 21, duke lënë Tropicosas, shkoi për të studiuar për një vit në punëtori të vepruar Sergio Jimenez.

Ai filloi punën e tij si një shtesë në vitin 1992 në "Rinia Magjike" opera sapuni, dhe kishte disa paraqitjet në "shoelaces rozë", në vitin 1994. Në vitin 1995 ai mori pjesë në opera sapuni "Acapulco, trupit dhe shpirtit" dhe se të njëjtin vit ai u ftua për të punuar në teatër në lojë "budalla mua, nëse ju doni" me José Moreno Elias dhe Alexis Ayala. Ajo ishte në vitin 1999 kur ai takohet Jorge Salinas në lojë "tradhtoj mua, nëse ju doni", duke ruajtur një miqësi që do të zgjasë për vite me rradhë.

Në Televisa marrë ndonjëherë një karakter në çdo peshë opera sapuni. Më vonë, duke punuar në "The President Zonjë" vendosi të largohet, më vete, për të studiuar duke vepruar SHBA në vit. Në kthimin e tij, Sergio Mayer ftoi atë për t'u bashkuar me TV Azteca. Andrea u pajtua menjëherë duke u pajtuar për Sitcom "Mau, meows e dashurisë." Në TV Azteca CEFAC erdhi një muaj si pjesë e gjeneratës së parë. Në këtë kompani, ka punuar në opera sapuni si "puthje të ndaluara" (2000), "Goditje të ulët" (2000), "Ashtu si në filma" (2002), "For You" (2002), "trashëgimtare (2005) "Top modele" (2005), "The Smiths" (2005).

Në vitin 2002, për të përfunduar regjistrimin e Telenovela "For You" me Leonardo Garcia dhe Ana de la Reguera, është kur Noli Andrea u ribashkua me Rodolfo de ANDA, e cila filloi me një marrëdhënie që dukej shumë serioze edhe pse, zgjati pak më shumë se dy vjet. Pas një miqësi të gjatë me Jorge Salinas, vendosën të jetojnë një romancë që filloi 3 vjet më parë dhe shkaktuan ½ Andrea shtatzënisë së. Pas mbajtur identitetin e babait të fëmijës së saj mister, Andrea ishte i befasuar me deklaratat Jorge Salinas dha një revistë në të cilën ai pranoi të jetë babai i fëmijës ajo ishte Noli Andrea.

Ka pasur shumë deklarata të të dyja palëve të cilat kanë ndodhur në këtë rast. Në mungesë të ndonjë përkrahje prej tij, Andrea vendosi që të ketë vajzën e saj vetëm. Valentina bija e tij, u lind më 9 shtator 2006 situatë që jeta ndryshuar tërësisht.

Në vitin 2007, ai e quajti të yll në serinë "Wanted njeri", i cili portretizon Soler bukur Angelica, i cili drejton një shtëpi të projektimit të modës. Komplot fokusohet në dëshpërim, vetminë, nevoja dhe dëshira për gratë që të jetë me një burrë, martoheshin, duke ngritur një familje, për të mbushur mungesën e vëmendjes dhe dashuri.

Në vitin 2008, ajo luajti një vampir emrin Rosana për TV seri Azteca televizive të quajtur "Nata e Përjetshëm", një histori e dashurisë dhe romancë që luan temë vampir.

Ishte hedhur në romanin e prodhuar nga TV Azteca "Morena Passion", e cila u bë me një të hedhura të jashtëzakonshme. Andrea portretizuar Silvia Rueda (nëna e protagonist). Puna e tij e fundit ishte me shfaqje teatrore "Claudia: Unë dua të shkoj i çmendur", ku ajo luajti Draper Claudia, "një grua që angazhohet në prostitucion dhe vret një nga klientët e tij.

Në korrik 2010, një fazë e re filloi Venga ardhjen la Alegria dhe na tregoi se si një shofer është e shkëlqyer dhe si qenie njerëzore. Andrea shënoi një cikël të ri për karrierën e tij, duke marrë pjesë në gëzimi vijnë deri në nëntor 2010.

Në mars 2011, Andrea vendos të kthehet në teatër përsëri dhe Trisha të luajë dhe të jetë pjesë e sezonit të dytë të "5 Gratë veshur fustan të njëjtën", një skenë e dramaturgut Alan Ball, e cila tregon një histori të plotë të komedi dhe me humor, duke prekur temat e mëdha të njerëzimit në shekullin e njëzet e një.

Ndërmjet 2011-2012, Andrea është fokusuar në opera sapun të prodhuar nga Azteca, Sky kuqe në të cilin ajo luan një zuzar quajtur Lucrecia. Megjithatë, nga pranimi i madh publik vendosi të zgjasin deri në fillim të vitit të ardhshëm. Në maj të 2012, duke marrë pjesë në të ri telenovela TV Azteca Dashuria rob qenë Beatriz Del Valle.