Viti 1962 (MCMLXII) ishte një vit që nisi ditën e hënë sipas Kalendarit gregorian, viti i 1962-të i erës së re, viti i 962-të i i mijëvjeçarit të dytë, viti i 62-të i Shekullit XX-të dhe viti i tretë i Viteve 1960-të.

Ngjarje Redakto

Lindje Redakto

Vdekje Redakto