Angelo My Love është një film drama amerikan i vitit 1983 i drejtuar nga Robert Duvall dhe me protagonist Angelo Evans. Skenari ka të bëjë me romët e New York City . Ajo u shfaq jashtë konkurrencës në Festivalin e Filmit në Kanë në 1983. [1]

Kasti Redakto

 • Angelo Evans si Vetja e tij
 • Michael Evans si Vetja e tij
 • Ruthie Evans si Vetja e tij
 • Tony Evans si Veta e tij
 • Debbie Evans si Veta e tij
 • Steve Tsigonoff si Veta e tij
 • Millie Tsigonoff si Veta e tij
 • Frankie Williams si Veta e tij
 • George Nicholas si Veta e tij
 • Katerina Ribraka si Patricia
 • Timothy Phillips si Mësues Shkolle
 • Lachlan Youngs si Reporter i Studentëve
 • Jennifer Youngs si Student

Prodhimi Redakto

Robert Duvall e pa për herë të parë aktorin kryesor, Angelo, në 1977 kur ishte 8 vjeç, duke debatuar me një grua më të moshuar në Columbus Avenue që "dukej si një grindje e të dashuruarve". Skenari për Angelo My Love u shkrua nga Z. Duvall, me disa dialogë të improvizuara nga aktorët Romë, shumica e të cilëve luajnë vetë.

Përveç Anxhelos janë vëllai i tij i madh Michael, nëna e tij fallxhorja, motra e tij Debbie dhe e dashura e tij Patricia (Katerina Ribraka); babai i tij Tony Evans, nga filmi mund të mendohet sikur mungojnë, por në fakt është në disa skena.

Realizimi Redakto

"Angelo është një lloj përmbledhjeje e idealizuar e të gjithë fëmijëve të rrugës në New York, pa marrë parasysh përkatësinë e tyre etnike. Ai është fizikisht i vogël, por ka një personalitet kaq të madh, të përcaktuar ashpër, saqë duket se është një fëmijë i pushtuar nga mendja dhe përvojat e një burri në të 20-at. Pastaj, ndërsa filmi vazhdon, dikush sheh Angelon që lëviz nga vetëbesimi i ngathët, i zgjuar duke folur në lotët e fëmijërisë dhe përsëri kthehet, të gjitha në hapësirën e disa sekondave të kohës në ekran. Kjo, gjithashtu, mund të jetë pjesë e pëlqimit të Anxhelos, por është një film me të papritura dhe skena qesharake. Angelo, ndër të tjera, ka frikë nga fantazmat. "

Varietet raportuan se Z. Duvall shpenzoi pesë vjet dhe më shumë se 1 milion dollarë në film dhe se shumë prej aktorëve, përfshirë Angelon, nuk lexuan anglisht.

Shfaqjet komerciale të San Francisco, New York dhe Los Angeles u dokumentuan, me një prezantim kabllor Cinemax në 1985.

Referime Redakto

 1. ^ "Festival de Cannes: Angelo My Love". festival-cannes.com (në anglisht). Marrë më 20 qershor 2009.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)