Anna Lindh

politikane suedeze

Ylva Anna Maria Lindh lindi me 19 qeshor 1957 ne Stockholm, Suedi dhe vdiq me 11 shtator 2003 ne Stockholm. Ajo ishte nje politikane suedeze nga rrathet e partis social-demokrate, nga 1984-1990 ishte udheheqja e grupit rinor te partis social-demoraktike., kurse nga 1994 ishte ministresh e ambientit. Nga 1998 deri ne diten e vdekjes se saj ne vitin 2003 ishte ministresh e puneve te jashtme te Mbreterise se Suedise. Me 11 shtator 2003 Lindh u vera nga Mijailo Mijailović, nje serbe 24 vjeqar, i cili e urrente Lindh pershkake perkrahjes se saj qe i kishte japur NATO-se gjate luftes ne Kosove.

Anna Lindh 2002.jpg
Varri i Anna Lindh

MirënjohjetRedakto