Medalja e Artë e Lirisë është dekoratë shtetërore e Kosovës që u jepet qytetarëve të Kosovës dhe të huaj, për kontribut të lartë në mbrojtjen e lirisë së Kosovës.[1]

Shprehja e mirënjohjes dhe nderimi i indivdëve me këtë medalje bëhet nga Presidenti i Kosovës. Të drejtën për të paraqitur propozim për dekorim para Presidentit të Kosovës e kanë:

  • Kryetari i Kuvendit,
  • Kryetari i Qeverisë,
  • Kryetari i Gjykatës Supreme dhe i Kolegjit Kushtetues,
  • Prokurori i Kosovës,
  • Ministri,
  • Shefi i Shtabit të Përgjithshëm,
  • Drejtori i Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë,
  • Kryetari i Kuvendit të Komunës,
  • Kryetari i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës

Të nderuarit Redakto

 
Dekorimi i Bob Dolit

Nga SHBA-ja Redakto

Nga Britani e Madhe Redakto

Nga Franca Redakto

Nga Gjermania Redakto

Nga Italia Redakto

Nga Spanja Redakto

Nga Austria Redakto

Nga Suedia Redakto

Nga Zvicra Redakto

Nga Vatikani Redakto

Nga OKB-ja Redakto

Institucionet Redakto

Burimi i të dhënave Redakto

  1. ^ Medalja e Artë e Lirisë; Amëza president-ksgov.net; qershor 2007