Bernard Kouchner

Mjek dhe politikan francez

Bernard Kouchner i lindur në vitin 1939Avignon, Francë është një politikan francez, që ka pasur postin e kryeadministratorit të Kosovës (PSSP), i emëruar nga Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Kofi Annan për periudhën: 1999-2000.

Rezoluta 1244
Kosova

Kouchner është bashkëthemelues i organizatës "Doctors Without Borders" "(shq. Mjekë pa kufi)". Ai ka qenë edhe anëtar i Partisë Komuniste Franceze, por u përjashtua në vitin 1966. Ka qenë dy herë ministër i shëndetësisëFrancë.

Mirënjohjet

Redakto


  Kryeadministratorët (PSSP) e Kosovës

Bernard Kouchner | Hans Haekkerup | Michael Steiner | Harri Holkeri | Søren Jessen-Petersen | Joachim Rüecker