Hans Haekkerup

politikan danez
Haekkerupi.jpg
Rezoluta 1244
Kosova

Hans Hækkerup i lindur në vitin 1945 në Kopenhagë, Danimarkë është një politikan socialdemokrat nga Danimarka që ka pasur postin e kryeadministratorit të Kosovës, emëruar nga sekretari gjeneral i OKB-së, Kofi Annan periudha : 2001-2002.

Ka pasur këto poste ministrore në Danimarkë : Ministër për çështje sociale, Ministër për punësim, Ministër për arsim dhe Ministër i mbrojtjes.

Konsiderohet si një nga kryeadministratorët më të papëlqyer nga politikanët e Kosovës.


Flag of the United Nations.svg Kryeadministratorët (PSSP) e Kosovës

Bernard Kouchner | Hans Haekkerup | Michael Steiner | Harri Holkeri | Søren Jessen-Petersen | Joachim Rüecker

Lidhje të jashtmeRedakto