George Islay MacNeill Robertson, Baron Robertson of Port Ellen lindi me 12 prill 1946 në Port Ellen mbi Islay, Skotland dhe është një politikan britanez (Labour Party). Nga viti 1997-199 ishte minister i mbrojëtes së Britanisë së Madhe, kurse nga 1999-2004 e trashegoj Javier Solana në postin e sekretarit gjeneral të NATO-së.

Mirënjohjet Redakto