Carlo Azeglio Ciampi (9 dhjetor, 1920, Livorno), politikan Italian, Presidenti i 10-të i Italisë nga 1999 deri në 2006.

Carlo Azeglio Ciampi
Ciampi ritratto.jpg
Presidenti i 10-të i Italisë
Në zyrë
18 maj 1999 – 15 maj 2006
PasardhësiOscar Luigi Scalfaro
Pasuar ngaGiorgio Napolitano
Kryeministri i 49-të i Italisë
Në zyrë
28 prill 1993 – 10 maj 1994
PasardhësiGiuliano Amato
Pasuar ngaSilvio Berlusconi
Ministër i Kulturës dhe Turizmit
Në zyrë
28 prill 1993 – 10 maj 1994
PasardhësiMargherita Boniver
Pasuar ngaDomenico Fisichella
Ministër i Punëve të Brenshme
Në zyrë
19 prill 1994 – 10 maj 1994
PasardhësiNicola Mancino
Pasuar ngaRoberto Maroni
Ministër i Thesarit, Buxhetit dhe Programimit Ekonomik
Në zyrë
17 korrik 1996 – 13 maj 1999
PasardhësiLamberto Dini
si Ministër i Thesarit
Mario Arcelli
si Ministër i Buxhetit dhe Programimit Ekonomik
Pasuar ngaGiuliano Amato
Guvernator i Bankës së Italisë
Në zyrë
1979 – 1993
PasardhësiPaolo Baffi
Pasuar ngaAntonio Fazio
Senator i Përjetshëm
Në zyrë
18 maj 2006 – sot
Të dhënat vetjake
Lindur më9 dhjetor 1920 (92 vjeç)
Livorno, Itali
KombësiaItalian
Partia politikePartia Demokratike e Italisë
ProfesioniUshtarak
Jurist