1999

Ne kete vit ka lindur Rina Balaj 27 Tetor 1999

Ngjarje Redakto

  • 30 Mars 1999 Atdhetari Rrustem Zeqiri u vra nga forcat serbe
  • 15 Janar - Masakra e Reçakut.
  • 22 Janar - Misioneri australian Graham Staines dhe dy djemt e tijë u varrosën të gjallë nga hindusët duke fjetur në veturën e tyre në Indinë lindore.
  • 29 Janar - Kontakt-grupa thërret qeverinë serbe dhe përfaqësuesit e shqiptarëve të Kosovës që më 6 shkurt t'i fillon bisedimet në Rambuje.
  • 31 Janar - Seriali Family Guy debutoi në televizionet amerikane.
  • 11 mars - Beteja e Jeshkovës dhe rënja e Kom-Hysen Rexhepi, Ymer Shala, Nuridin Shala, Hajdar Shala, Bashkim Suka dhe shumë luftëtar tjerë.
  • 3 Maj - Vrasësi Serik kinezo-amerikan Charles Ng denohet me vdekje në Kalifornia
  • 13 Qershor - Hyrja e KFOR -it italian në Gjakovë.
  • 14 Qershor - Data zyrtare e çlirimit të Gjakovës nga pushtuesit serb.

Sport Redakto

Lindje Redakto

Vdekje Redakto

Janar Redakto

Shkurt Redakto

Mars Redakto

Prill Redakto

Maj Redakto

Qershor Redakto

Korrik Redakto

Dhjetor Redakto

Pa data Redakto

Datat e personave më poshtë nuk janë të shënuara në artikujt mbi biografinë e tyre: