Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 1999Republikën e Shqipërisë.

1999

Shqipëri
Dekadat:
Shih edhe:Ngjarje të tjera të vitit 1999
Lista e viteve në Shqipëri
Sekretari i Përgjithshëm Kofi Annan duke vizitur Shqipërinë gjatë Eksodit në Kukës 1999

Udhëheqës Redakto

Ngjarje Redakto

Janar Redakto

Shkurt Redakto

Mars Redakto

  • 19/20 mars - Krijimi i EOD (Explosive Ordnance Disposal) brenda Forcave të Armatosura[1]
  • 24 mars - Fillojnë sulmet ajrore të NATO-s kundër objektivave ushtarake të Jugosllavisë. Në Kosovë mijëra persona i iknin sulmeve nga forcat serbe. Eksodi masiv i refugjatëve për në Shqipëri [2].

Prill Redakto

Maj Redakto

Qershor Redakto

Korrik Redakto

Gusht Redakto

Shtator Redakto

Tetor Redakto

  • Majko jep dorëheqjen si kryeministër në tetor të vitit 1999, pasi humbi votën e udhëheqjes së partisë Socialiste. 30-vjeçari Iler Meta bëhet kryeministri më i ri i Evropës [2].

Nëntor Redakto

Dhjetor Redakto

Lindje Redakto

Vdekje Redakto

Referime Redakto

  1. ^ Ngjarje dhe data të Forcave te Armatosura Arkivuar 23 mars 2021 tek Wayback Machine Forcat e Armatosura (aaf.mil.al)
  2. ^ a b Albania timeline BBC, Kronologjia e ngjarjeve kryesore: 1999, news.bbc.co.uk