Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 2002Republikën e Shqipërisë.

2002

Shqipëri
Dekadat:
Shih edhe:Ngjarje të tjera të vitit 2002
Lista e viteve në Shqipëri

Udhëheqës

Redakto

Ngjarje

Redakto
  • Meta jep dorëheqjen si kryeministër pas dështimit për të zgjidhur grindjet e partisë [1].

Shkurt

Redakto
  • Pandeli Majko bëhet Kryeministër dhe formon qeverinë e re dhe zotohet ti japë fund konflikteve brenda fraksioneve rivale në Partinë Socialiste[1].

Qershor

Redakto

Korrik

Redakto
  • Fatos Nano bëhet kryeministër pas vendimit të Partisë Socialiste vendos të bashkojë rolin e kryeministrit dhe të kryetarit të partisë. Është hera e katërt e Nanos si kryeministër[1].

Shtator

Redakto

Nëntor

Redakto

Dhjetor

Redakto

Vdekje

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ a b c Albania timeline BBC, Kronologjia e ngjarjeve kryesore: 2002, news.bbc.co.uk