Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 2001Republikën e Shqipërisë.

Flag of Albania.svg
2001

Shqipëri
Dekadat:
Shih edhe:Ngjarje të tjera të vitit 2001
Lista e viteve në Shqipëri

UdhëheqësRedakto

NgjarjeRedakto

JanarRedakto

  • Shqipëria dhe Jugosllavia ri-vendosin marrëdhëniet diplomatike të shkëputura për shkak të Luftës në Kosovë në vitin 1999 [1].

ShkurtRedakto

MarsRedakto

PrillRedakto

  • OKB thotë se mijëra shqiptarë janë duke u helmuar nga toksina fatale në mjedisin e tyre, i kërkon komunitetit ndërkombëtar të ndihmojë.

MajRedakto

QershorRedakto

KorrikRedakto

GushtRedakto

ShtatorRedakto

TetorRedakto

NëntorRedakto

DhjetorRedakto

  • Përçarje zgjerohet midis Metës dhe kryetari të Partisë Socialiste, Fatos Nano. Nano nxit tre ministra të japin dorëheqje dhe bllokon emërimin e zëvendësimeve të tyre[1].

VdekjeRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ a b Albania timeline BBC, Kronologjia e ngjarjeve kryesore: 2001, news.bbc.co.uk