Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 2000Republikën e Shqipërisë.

2000

Shqipëri
Dekadat:
Shih edhe:Ngjarje të tjera të vitit 2000
Lista e viteve në Shqipëri
Sheshi Skënderbej gjatë vitit 2000

Udhëheqës Redakto

Ngjarje Redakto

Janar Redakto

Shkurt Redakto

Mars Redakto

Prill Redakto

Maj Redakto

Qershor Redakto

Korrik Redakto

Gusht Redakto

Shtator Redakto

Tetor Redakto

Nëntor Redakto

Dhjetor Redakto

Vdekje Redakto

  • 28 maj - Ihsan Toptani veprimtar i çështjes kombëtare dhe gazetar shqiptar.
  • 19 tetor - Mahir Domi, gjuhëtar, akademik shqiptar. (L.1915)

Referime Redakto

  1. ^ July 2000 (rulers.org, anglisht)
  2. ^ Ngjarje dhe data të Forcave te Armatosura Arkivuar 23 mars 2021 tek Wayback Machine Forcat e Armatosura (aaf.mil.al)
  3. ^ Historiku i FT Shkrepje në WebArchive (web.archive.org), origjinali: Forcat e Armatosura (aaf.mil.al)