Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 1997Republikën e Shqipërisë.

1997

Shqipëri
Dekadat:
Shih edhe:Ngjarje të tjera të vitit 1997
Lista e viteve në Shqipëri

Udhëheqës

Redakto

Ngjarje

Redakto
  • Leka, i biri i Mbretit Zog, kthehet nga mërgimi në përpjekje për të marrë fronin. Referendumi për restaurimin e monarkisë dështon. Ai u akuzua se po përpiqet të ndezë një kryengritje të armatosur dhe ikën përsëri në mërgim [1].
  • Shemben skemat piramidale mashtruese, që mijra shiptarëve u kushton kursimet e tyer dhe në këtë mënyrë fillojnë të shkaktohen protesta anti-qeveritare [1].
  • 14 mars - Në Vlorë fillojnë demonstratat kundër firmave piramidale. Ngjarje që do të sjellë rrëzimin e qeverisë Meksi.
  • Deri në një milion armë janë vjedhur nga depot e ushtrisë, dhe bandat kriminale e zemëruar dalin dhe kontrollojnë rrugët[1].
  • Qeveria jep dorëheqjen dhe Koalicioni i kryesuar nga socialistët merr pushtetin. Fatos Nano, tani i liruar nga burgu, kthehet si kryeministër [1].
  • Sali Berisha jep dorëheqjen si president në prag të krizës financiare, pasohet nga lideri socialist Rexhep Mejdani [1].

Vdekje

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ a b c d e Albania timeline BBC, Kronologjia e ngjarjeve kryesore: 2007, news.bbc.co.uk

Shih edhe

Redakto