NgjarjeRedakto

  • 24 mars - Zhvillohet nën udhëheqjen e Dedë Gjo Lulit Kryengritja e Malësisë së Madhe.
  • Komandanti turk Shefqet Turguti tërhiqet nga fronti shqiptar pas urdhrit nga Stambolli - Turguti ishte dërguar për të shtypur me ndërhyrje të shpejta dhe çnjerëzore kryengritësit shqiptarë, por pa arritur objektivin, pasi forcat shqiptare në vend që të gjunjëzoheshin, ishin riorganizuar duke shtuar radhët saqë tashmë në Stamboll përflitej se shqiptarët do të hidheshin në kryengritje të përgjithshme.

LindjeRedakto

  • 6 Shkurt - Ronald Reagan, Presidenti i 40-të i SHBA-së († 2004)

Pa dataRedakto

Datat e personave më poshtë nuk janë të shënuara në artikujt mbi biografinë e tyre:

VdekjeRedakto

Pa dataRedakto

Datat e personave më poshtë nuk janë të shënuara në artikujt mbi biografinë e tyre: