Madeleine Korbel Albright (15 maj 1937 - 23 mars 2022)[1][2] është femra e parë në postin e sekretarit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, politikane dhe diplomate amerikane. Madeleine Albright është ish sekretarja e parë femër dhe njëherit e 64-ta, e nominuar nga presidenti i atëhershëm Bill Clinton dhe e konfirmuar si e tillë nga senati me 99 vota për dhe 0 kundër. Ajo ishte në postin e sekretares së Shteteve te Bashkuara të Amerikës nga 23 Janari i vitit 1997 deri me 20 Janar te vitit 2001. Ajo ka kontribuar për lirinë e Kosovës gjatë viteve të veshtira të luftës dhe për ta shpërblyer Shteti i Kosovës e ka nderuar me Medaljen e Artë të Lirisë.

Përndryshe, ndër masat e gjëra shqiptare sidomos në Kosovë është e njohur për bisedën me Hashim Thaçin, në Rambuje

Mirënjohjet Redakto

Shih edhe Redakto

Referime Redakto

  1. ^ "Madeleine Albright Fast Facts" (në anglisht). CNN. 8 maj 2014. Marrë më 31 dhjetor 2014.
  2. ^ Cohen, Roger. "Memory Goes to War". The New Republic (në anglisht). Marrë më 31 dhjetor 2014.

Lidhje të jashtme Redakto