Anna Maria van Schurman

piktore holandeze

Anna Maria van Schurman ( Këln,5 nëntor 1607 – Wieuwerd Friesland,14 ose 15 maj 1678) holandezja e cila studioi në Universitetin e Utrehtit është femra e parë e cila kreu studime universitare në atë universitet dhe njëra ndër të parat në botë.

Anna Maria van Schurman - after Lievens.jpg