Ansambli Kombëtar i Këngëve dhe Valleve "Shota"

Ansambli Kombëtar i Këngëve dhe Valleve "Shota", i njohur shkurt si Ansambli "Shota"[1] ose AKKV "Shota",[2] me qendër në Prishtinë është përfaqësues i folklorit të Kosoves në arenën e folklorit ndërkombëtar.

Ansambli "Shota"
Ansambli Kombëtar i Këngëve dhe Valleve "Shota"
Selia e Ansamblit "Shota"
ShkurtesaAKKV "Shota"
Formuar më1964
LlojiAnsambël profesionist
VendndodhjaPrishtinë, Kosovë
Drejtor
Shefqet Gjocaj

Shih edhe Redakto

Referime Redakto

  1. ^ Xholi, Zija; Vejsiu, Ylli (2008). Fjalor enciklopedik shqiptar (bot. Botim i ri.). Tiranë: Akademia e Shkencave e Shqipërisë. ISBN 978-99956-10-27-2.
  2. ^ "Rregullore (MKRS) Nr. 11/2016 e Punës për Funksionimin e Brendshëm të AKKV "Shota"" (PDF). Ministria e Kultures, Rinise dhe Sportit. Marrë më 2 gusht 2022.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)

Lidhje të jashtme Redakto