Antipedagogjia

korbi eshte nje zog i zi dhe simbolizin te keqen , inatin ,fatekeqesin , ogurzi negativitet zili pamje negative

Antipedagogjia ose Antipedagogjizmi është një tendencë në kuadër të rrymave dhe lëvizjeve bashkëkohore mbi arsimin, shkollën dhe mësimdhënien e cila ka një qëndrim mohues jo vetëm ndaj pedagogjisë por edhe ndaj të gjitha formave të arsimit dhe edukimit të organizuar që mbështeten në parimin e "kontrollit" të jetës së fëmijës. Antipedagogjia karakterizohet gjithashtu nga një qasje kritike ndaj institucioneve shkollore ashtu si edhe ndaj sistemeve arsimore në përgjithësi. Pikëpamjet e para antipedagogjike janë paraqitur aty kah mesi i viteve '70 të shekullit XX ndërsa në mënyrë teorike janë trajtuar nga Ekkehard von Braunmühl. Pikëpamjet ekstreme antipedagogjike shkojnë deri aty sa që të mohojnë të gjitha format dhe institucionet arsimore madje deri në atë masë sa që të kërkojnë "shuarjen e shkollës" dhe "një shoqëri pa shkolla" ose deshkollarizimin e shoqërisë. [1]

Shiko gjithashtuRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ H. Ibrahim Türkdogan: Max Stirner und die Antipädagogik