Arón Piper

aktor spanjoll

Arón Julio Manuel Piper Barbera (lindur më 29 mars 1997)[1] është një aktor gjermano-spanjoll i njohur për interpretimin e Ander Munozdramën e adoleshencësNetflix, Élite.[2]

Arón Piper
Lindi më 29 mars 1997
Vendlindja Berlin, Gjermani
Nënshtetësia Gjermania, Spanja
Profesioni Aktor
Vitet aktiv 2004-akoma

Jeta personaleRedakto

Ai lindi në Berlin, Gjermani.[1] Babai i tij është gjerman dhe nëna e tij është spanjolle. Kur Arón ishte 5 vjeç, ata u transferuan në Spanjë. Ai ka studiuar aktrimin dhe regjinë. Ai gjithashtu është i interesuar të bëjë muzikë. Së fundmi doli me një këngë solo të quajtur "sigo" së bashku me muzikantë të tjerë.

FilmografiaRedakto

FilmRedakto

  • The Gunman (2004)
  • Maktub (2011)
  • Fracaso escolar (2012)
  • Only when I have nothing to eat (2012)
  • 15 Años y un dia (2013)
  • La Corona Partida (2016)
  • Un Minuto (2018)
  • Los Rodríguez y el más allá (2019)

TelevizionRedakto

  • Centro Médico (2016-2017)
  • Élite (2018–2020)
  • Derecho a soñar (2019)
  • El desorden que dejas (2020)

ReferimeRedakto

  1. ^ a b Urzaiz, Begoña Gómez (18 mars 2020). "Arón Piper: "Es una locura lo que te pagan. Sigo alucinando y mi entorno también"". El País (në spanjisht).  1134-6582. Marrë më 2020-03-23.
  2. ^ Pastor, Custodio (17 shtator 2019). "Meet the most sought-after young men in Madrid". EL PAÍS (në anglisht). Marrë më 2020-03-23.