Arben Ristani

politikan shqiptar

Arben Ristani është jurist dhe politikan shqiptar, deputet i Partisë DemokratikeKuvendin e Shqipërisë[1][2] dhe Sekretar i Përgjithshëm i saj[3].

Arben Ristani
Arben Ristani.jpg
Deputet i Kuvendit të Shqipërisë
2013 – Vazhdon
Të dhënat personale
Lindi më: 29 mars 1969
Lindi në: Tiranë
Kombësia: Shqiptar
Profesioni: jurist, politikan
Partia politike: Partia Demokratike
Fëmijë 2

Ristani është diplomuar në Universitetin e Tiranës në Fakultetin Juridik në vitin 1991. Ka punuar për disa vite si gjyqtar në Gjykatën e Tiranës, si avokat, në Ministrinë e Drejtësisë, si këshilltar juridik i Presidentit të Republikës etj. Në vitet 2006 – 2008 ka qenë anëtar i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve dhe më pas në vitin 2009 është emëruar si kryetar i këtij komisioni, vend të cilin e ka mbajtur deri në vitin 2012.

Në zgjedhjet parlamentare të 23 qershorit 2013, Arben Ristani u zgjodh deputet i Partisë Demokratike të Shqipërisë dhe më 30 nëntor 2014 ai u zgjodh Sekretar i Përgjithshëm i Partisë Demokratike.

Ristani zotëron gjuhët anglisht dhe frëngjisht.

Shiko edheRedakto

Grupi Parlamentar i Partisë Demokratike të Shqipërisë 2013-2017

Lista e deputetëve të Legjislaturës VIII të Kuvendit të Shqipërisë

ShënimeRedakto

  1. ^ KQZ Rezultatet Përfundimtare të Zgjedhjeve për Kuvendin e Shqipërisë 2013
  2. ^ Kuvendi i Shqipërisë - Jetëshkrimet e deputetëve
  3. ^ Partia Demokratike - Kryesia