Argëtimi

aktivitet që tërheq vëmendjen ose jep kënaqësi

Rekreacioni ose zbavitja është një aktivitet i kohës së lirë dhe asaj diskrecionale. [1] "Nevoja për të bërë diçka për rekreacion" është një element thelbësor i biologjisë dhe psikologjisë njerëzore. [2] Aktivitetet rekreative shpesh bëhen për kënaqësi, zbavitje apo dëfrim dhe konsiderohen si aktivitete " argëtuese".

Llojet e ndryshme të rekreacionit

Shprehja rekreacion duket se është përdorur së pari në gjuhën angleze në fund të shekullit XIV, fillimisht në kuptimin e "rifreskimit ose kurimit të një personi të sëmurë". [3] Fjala rekreacion rrjedh nga latinishtja ( re : "përsëri", creare : "krijim, të krijuar, krijimtari ").

Shiko gjithashtu

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ Thomas S. Yukic. Fundamentals of Recreation, 2nd edition. Harpers & Row, 1970, Library of Congress 70-88646. fq. 1f. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ Bruce C. Daniels (1995). Puritans at Play. Leisure and Recreation in Colonial New England (në anglisht). St. Martin's Press, New York. fq. xi. ISBN 978-0-312-12500-4.
  3. ^ Online Etymology Dictionary