Arie van Deursen

historian holandez

Arie Theodorus van Deursen (23 qershor 1931 – 21 nëntor 2011) ishte historianë holandezë. Ai ishte profesorë i historisë në Vrije Universiteit Amsterdam në Amsterdam. Ai ishte specialistë rreth historisë holandeze të shekullit 16-të dhe 17-të. Ai ka shkruar shumë libra rreth jetës në Epokën e Artë Holandeze, debateve fetare në shekullin 16-të dhe 17-të dhe situatës politikë në këtë kohë.

Si krishterë ortodoks, Van Deursen ishte i përfshirë në historinë e sekularizmit dhe pasojave të tij.[1] Ai ishte anëtar i Akademisë së Arteve dhe Skencave Mbretërore të Holandës.

ReferimetRedakto

  1. ^ Polemist voor eigen parochie Arkivuar 24 korrik 2011 tek Wayback Machine, Wim Berkelaar, De Academische Boekengids 58, sept. 2006, p. 9-12