Aristeo Pedroza (lindi në shekullin e 19-të - 3 korrik 1929) ishte prift katolikë meksikan i njohur për udhëheqjen e tij gjatë Luftës së Cristeros. Ai njihej si "Një i Pastër" për disiplinën e tij morale, Atë Pedroza ishte një nga pak priftërinjtë luftarakë në Cristiada. Megjithë mungesën e stërvitjes ushtarake, Pedroza dëshmoi se ishte një udhëheqës i aftë. Më 5 prill 1929, Gjeneral At Pedroza, së bashku me Gjeneralin Lauro Rocha, drejtuan Cristeros në një nga fitoret e fundit kryesore të Cristero të Luftës së Cristero në betejën e San Francisco del Rincón, në zonën që sot njihet si Colonia Cuauhtemoc.

At Pedroza në mënyrë të diskutueshme ishte ai që urdhëroi ekzekutimin e gjeneralit Cristero Victoriano Ramírez (me nofkën "El Catorce"), një gjeneral i rangut të kthyer nga admirimi midis Cristeros. Për të shmangur mosmarrëveshjen midis Cristeros, Pedroza vendosi të ekzekutojë dënimin menjëherë, por para se të mund të kryhej dënimi, gjeneral Ramirez u përpoq të shpëtonte dhe u vra në proces.

Në filmin historik 2012 For Greater Glory, At Pedroza ishte një nga katër gjeneralët kryesor së bashku me Enrique Gorostieta, Father General Vega, dhe Victorian Ramírez. Pedroza potretizohet nga Juan Carlos Montes.