Arkipelagu (gre. αρχιπέλαγος, ital. Arcipelago) është grup i ishujve me ndërtim dhe gjenezë të përbashkët. Zakonisht ndodhen në det të hapur, derisa rrallë gjinden në afërsi të masave tokësore. Shpesh janë me origjinë vullkanike, por ka edhe shumë procese që ndikojnë në formimin e tyre, duke llogaritë edhe erozionin dhe depozitimin- akumilimin.

Arkipelagu i Havajeve

Referimet Redakto

Lidhje të jashtme Redakto