Arrësi

-
Seleksionimi shkencor
Lloji: Bimë
Dega: -
Klasa: -
Fisi: -
Familja: -
Grupi: Teucrium
Grupi
  • Arrësi dushkvogël
    • lat. Teucrium chamaedrys

Arrësi (lat. Teucrium)

Arrësi dushkvogëlRedakto

Arrësi dushkvogël (lat. Teucrium chamaedrys) është bimë barishtore, rritet me lartësi prej 15–30 cm. Ka lule ngjyrë trëndafili të errët. Në vete përmban substanca të idhëta. Përdoret nga populli për shërimin e katarit, kollës dhe ndihmon tretjen e ushqimit. ka veti antiseptike, është në gjendje të mbytë mikrobet, bacilet.

  Ky artikull në lidhje me biologjinë është i cunguar. Ndihmoni dhe ju në përmirsimin e tij.