Arsim Thaçi Lindi më 05.02.1978 në Koretin. Është arsimuar në Universitetin e Prishtinës gjatë periudhës 1997-2004 në degën e Historisë dhe ka marrë titullin Profesor. Që nga viti 2006 ka qenë pjesë e themelimit të AKR-së në nivel lokal dhe qendror.

Është aktivist i Lëvizjes vetëvendosje.