Hape menynë kryesore

Aktore nga ShBA-të ishte kandidate për çmimin Golden Globe në vitin 2004 në kategorin protagonistja më e mirë në një rol muzikor ose komedi. Ashley Judd u kandidua për rolin në filmin De-Lovely.

Ashley Judd
Ashley Judd 2012.jpg
Judd në The Paley Center, në prill 2012
Informacione personale
Ditëlindja 19 prill 1968
Vendlindja Granada Hills, Los Angeles, SHBA
Bashkëshort(ja) Dario Franchitti
(2001–prezent)
Kombësia amerikane


Jeta e hershmeRedakto

KarieraRedakto

FilmografiaRedakto

Viti Titulli Roli Shënime
2006 Bug Agnes White
2004 De-Lovely Linda Porter
Twisted Jessica Shepard
2002 Frida Tina Modotti
Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood Younger Vivi Abbott Walker
High Crimes Claire Kubik
2001 Someone Like You Jane Goodale
2000 Where the Heart Is Lexie Coop
Eye of the Beholder Joanna Eris
1999 Double Jeopardy Elizabeth 'Libby' Parsons
1998 Simon Birch Rebecca Wenteworth
1997 Kiss the Girls Dr. Kate McTiernan
1996 A Time to Kill Carla Brigance
1995 Heat Charlene Shiherlis
Smoke Felicity
1993 Ruby in Paradise Ruby Lee Gissing
1992 Kuffs Wife of Paint Store Owner

Lidhje te jashtmeRedakto

  Commons: Ashley Judd – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale



  Ky artikull në lidhje me një aktor është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.