Internet Movie Database (IMDb) është një bazë të dhënash (database) në internet, ku janë memorizuar detaje të hollësishme nga shumë filma, seritë, lojrat vizuale dhe videofilma nga bota, si dhe persona që kanë luajtur dhe kontribuar për prodhimin e tyre.

Marilyn Monroe në Internet Movie Database
IMDB Logo 2016.svg
IMDBSample.jpg
Webfaqja www.imdb.com
Komercial Po
Tipi i faqes Database interneti për film, TV dhe video lojë
Regjistrim Fakulativ
Gjuha(t) e gjendshme Anglisht
Pronari Amazon.com
Krijuar nga Col Needham
Lëshuar më 17 tetor 1990
Gjendja e tanishme Aktiv

Në arkivin e IMDb-së gjenden një pjesë e madhe e gjithë filmave të kinemasë dhe shumë filma televizivë, të cilët janë xhiruar qysh prej fillimit të kinematografisë.

StatistikaRedakto

Statistika e IMDb-së, rënditur sipas datës e freskimit (në Wikipedia shqip).

Data e freskimit Tituj Persona
12 janar 2007 916,271 2,233,711
6 maj 2007 981,916 2,258,965
8 qershor 2009 1,441,233 3,017,564
Shikoni këtu statistikën e IMDb-së në anglisht

Shiko edheRedakto

Lidhe të jashtmeRedakto