Videofilm është një film që u prodhuar për video dhe DVD, d.m.th. ata filma nuk shfaqën në kino. Videofilma kosovare janë më së shumti me segmenta ( pjesa pjesë që nuk lidhën me njëra tjetrën ).

 Commons: Video production – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale